Spoštovani starši!

Posredujemo vam posnetek predavanja gospe Tadeje Batagelj – univ. dipl. psihologinje iz Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše z naslovom Moj otrok je v stiski – kaj lahko naredimo starši.

Šola je za večino otrok in mladostnikov vir podpore, pripadnosti, učenja in povezovanja. Ponuja vstopanje v vloge, v katerih se učenci dobro počutijo, nudi priložnosti za razmislek o lastnih mnenjih, omogoča vključenost v šport, prisotnost na izletih, spoznavanje novih vsebin. Omogoča pa tudi občutke napredovanja in uspeha, oblikujejo se doživljenjska prijateljstva in podporni odnosi z učitelji in drugimi odraslimi.

Ne glede na vse to, pa bo vsakega otroka in mladostnika šola občasno tudi skrbela – in to je povsem naravno in normalno.

Če pa je šola vir stresa in negativnih občutij pogosto ali večino časa, je pomembno, da prepoznamo to kot problem in da skupaj s šolo čimprej začnemo delati v smeri rešitve tega problema.

Na predavanju bo tekla beseda o tem, kako lahko starši prepoznamo otrokovo stisko in kako mu lahko pri tem nudimo učinkovito podporo.

Ker je predavanje vnaprej posneto in ne omogoča neposrednih replik in vprašanj, lahko predavateljico v primeru dodatnih vprašanj kontaktirate preko elektronskega naslova: tadeja.batagelj@guest.arnes.si

Predavanje traja 48 minut in bo dostopno do nedelje, 23. 1. 2022.

Posnetek si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://youtu.be/IIKndU_9bOc

Vljudno vas vabim, da si ogledate posnetek predavanja.

Lepo vas pozdravljam.                                                                                                                      Dragica Borko, šol. svetovalna delavka

Skupno 300 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost