Tekmovanje v znanju tehnologij

Učenci 8. in 9. razredov naše šole so se prvič udeležili tekmovanja iz znanja tehnologij, ki ga organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Tekmovanje je organizirano kot dvostopenjsko, na ravni šolskega in državnega tekmovanja.

Šolsko tekmovanje

Šolskega tekmovanja, ki smo ga na šoli izvedli 10.11.2021, se je udeležilo 10 tekmovalcev.

Tema šolskega tekmovanja je bila navezava na slušni spekter ljudi, pridobivanju električne energije iz vode (domača hidroelektrarna) in delovanje merilnih orodji (galvanometer).

Najboljši trije so prejeli bronasto priznanje. Najboljši na šolskem tekmovanju, ki je hkrati usvojil tudi več kot 85% vseh možnih točk se je uvrstil na državno tekmovanje. To je uspelo Tadeju Jurančiču iz 9.c.

Bronasto priznanje iz znanja tehnologij prejmejo: Tadej Jurančič 9.C, Simon Sobočan 9.B in Nik Novak Werber 9.C.

Državno tekmovanje

Državnega tekmovanja, ki je potekalo 12.3.2022 v prostorih Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, se je udeležilo 21 najboljših tekmovalcev iz celotne Slovenije, med njimi tudi Tadej Jurančič iz 9.C.

Tematika tekmovanja je bila tokrat povezana s svetlobnim brezžičnim prenosom podatkov in robotiko. Tekmovalci so najprej prisostvovali predavanju in delavnicam na omenjeno tematiko, nato pa je sledil pisni preizkus usvojenega znanja.

S ponosom naznanjamo, da je Tadej več kot odlično zastopal našo šolo, saj je dosegel najvišje število točk izmed vseh tekmovalcev. Dosegel je 1. mesto in pridobil zlato državno priznanje iz znanja tehnologij.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Mentor: Aleš Tuš, učitelj TIT in BIO

Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost