V petek dne 3. 6. 2022, se je v Mariboru odvilo področno tekmovanje v akvatlonu za osnovne in srednje šole. 

Tekmovanje je bilo izpeljano s pomočjo Triatlonske zveze Slovenije in v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica in je del projekta »Veter v laseh«, ki je projekt Športne unije Slovenije, zasnovan z namenom promocije športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega preživljanja prostega časa in kot alternativa vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. S tem namenom so letošnjim tekmovanjem dodali slogan – Manj telefona = več triatlona.

 

Ela Vohar, učenka 8.d oddelka je osvojila 3.mesto v svoji starostni skupini, sestra Tinkara Vohar iz 5.a oddelka pa 1.mesto v svoji starostni skupini. Punci sta se uvrstili v finale, ki je potekalo v ponedeljek, 6. 6. 2022 v Ljubljani na Kodeljevem.

Z veliko mero dobre volje, poguma in športnega duha sta se postavili ob bok izjemni konkurenci in na koncu pristali v zlati sredini med vsemi tekmovalkami. Njun uspeh pa je še posebej velik, če vemo, da sta bili edini deklici, ki sta zastopali OŠ Dušana Flisa.

Želeli bi si, da se glas o tej športni disciplini razširi med ostale učence in učenke, ki bi prav gotovo lahko odločno postavili štajersko regijo na triatlonski zemljevid Slovenije.

Urška Antonič.

 

Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost