V sredo 8.06.2022, je na atletskem stadionu Poljane Maribor, potekalo državno finalno tekmovanje v atletiki. Na tekmovanju je nastopilo 533 mladih športnikov, ki so prikazali odlične predstave in zanimive atletske boje. Barve naše šole so zastopali tudi naši štirje učenci, ki so dosegli izjemne rezultate.

Svojo dobro pripravljenost je prikazal Lukas Dovnik, ki je v teku na 600m za mlajše učence začel tek zelo dobro, ves čas vodil pred vsemi ostalimi (18 tekmovalcev) in na koncu prečkal ciljno črto kot zmagovalec, ter dosegel državni rekord, ki sedaj znaša 1:30.47!

V disciplini tek na 300m, je učenec Vid Černec pomeril moči z ostalimi 18 učenci iz Slovenije in pristal na zavidljivem 2. mestu v državi z rezultatom 37.25 !

V disciplini štafeta 4x100m za starejše učence so tekmovali naslednji učenci naše šole: Vid Černec, Luka Ivančič, Jaša Mihailović ter Lukas Dovnik. Naša ekipa se je na koncu uvrstila v zlato sredino, na 9. mesto izmed 16 ekip. Glede na to, da je bil Lukas najmlajši izmed vseh udeležencev, ter vsi ostali trije sotekmovalci eno leto mlajši od zmagovalcev, je 9. mesto toliko boljši dosežek, kar pa tudi pomeni, da si lahko naslednjo šolsko leto obetamo še boljšo uvrstitev.

Vsem našim tekmovalcem, iskrene čestitke za izjemne rezultate!

Uč. šp. Loredana Cristea

 

 

 

Skupno 274 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost