Vabilo na Sejem zaposlitvenih priložnosti, 8. 10. 2024, 10.00 -17.00, Dvorana Tabor Maribor

V A B I L O

Vljudno vas vabimo k sodelovanju na Sejem zaposlitvenih priložnosti, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje, v torek, 8. oktobra 2024, od 10. do 17. ure, v Dvorani Tabor v Mariboru.Obiskovalcem sejma želimo omogočiti stik z več kot 100 delodajalci in ponuditi celovito podporo pri kariernem načrtovanju in iskanju zaposlitve.

Na dogodku bomo šolajoči mladini ponudili številne zanimive vsebine in ključne informacije, ki jih potrebujejo pri razvoju kariere in iskanju zaposlitve. Spoznajte odlične delodajalce iz različnih dejavnosti iz vse Slovenije in vse druge ključne ustanove s področja vseživljenjskega kariernega svetovanja in zaposlovanja.

Na voljo bodo celovite informacije o: poklicih in o možnostih usposabljanja, izobraževanja in štipendiranja.

Vljudno vas prosimo, da z informacijo o prihajajočem dogodku seznanite osnovnošolce, dijake in njihove starše oz. skrbnike.

Naš prvi vseslovenski zaposlitveni sejem je bil 8. 5. 2024 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani množično obiskan in bil deležen veliko pozitivnih odzivov, zato želimo podobno vsebino predstaviti tudi v Mariboru. Vsebina sejma je dostopna na video posnetku in si ga lahko ogledate.

Več informacij: www.ess.gov.si, https://www.ess.gov.si/novica/napovedujemo-drugi-letosnji-sejem-zaposlitvenih-priloznosti-za-vso-slovenijo-v-mariboru/

Zavod RS za zaposlovanje

Mirjana Zgaga
svetovalec generalnega direktorja ZRSZ I
T: 02/23 57 642
F: 02/252 22 57
www.ess.gov.si

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje
Območna služba Maribor, Tajništvo območne službe

 

 

Mini olimpijada

Mini olimpijada

Spoštovani starši!
V torek, 1. 10. 2024, bo med 9. in 12. uro pred Večnamensko športno dvorano Hoče potekala
prireditev Mini olimpijada, ki jo organizirata Občina Hoče – Slivnica v sodelovanju z Olimpijskim
komitejem Slovenije.
Udeleženci prireditve so učenci razredne stopnje OŠ Hoče in OŠ Slivnica.
Zaradi organizacije prireditve bo na ta dan med 7. in 13. uro moten promet v okolici šole.
Hvala za razumevanje.

VOZNIKI, POZOR!

VOZNIKI POZOR!   STE V OKOLICI ŠOLE

Hitrost 10 km/h zagotavlja otroku veliko stopnjo varnosti, v primeru, če steče na cesto, zaradi njemu pomembnega razloga, kot je žoga, kamenček, prijatelj,…

OBVEZNA SMER  – obvezno zaviti desno proti stari telovadnici in ne LEVO  proti avtobusni postaji  

Podprimo pobudo – manj skuterjev v okolici šole.               

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI   (16.9. do 22.9.)  je letna pobuda Evropske komisije za trajnostno mobilnost v mestih od leta 2002. Poziva evropska mesta, naj en teden posvetijo trajnostni mobilnosti. 22.9. – DAN BREZ AVTOMOBILA

Trajnostna mobilnost je premikanje na trajnostni način, kar vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike (skupne vožnje, parkiranje zunaj mestnih jeder).

Evropski teden mobilnosti je kampanja za spodbujanje trajnostne mobilnosti in je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade in način razmišljanja v bolj trajnostno naravnan.

Silvija Tkalec, prometna varnost

ŠVN-3. razredi (2. skupina)

Spoštovani starši,

z veseljem vam sporočamo, da so učenci 3. razredov varno prispeli v CŠOD Škorpijon, Sveti Duh. Pot je potekala brez težav, otroci so že nameščeni in polni navdušenja nad prihajajočimi dogodivščinami.

Veselimo se dni, polnih novih izkušenj in učenja v naravi.

Lep pozdrav,

Petra Urek, ravnateljica

Vabilo na e-predavanje za starše, 8. 10. 2024

Vabilo na e-predavanje za starše, 8. 10. 2024

Spoštovani.

Obveščamo o vabilu NIJZ na predavanje za starše na temo uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje), ki v Sloveniji med mladostniki narašča. 

Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom.

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanje bo potekalo v torek, 8. 10. 2024 ob 16. uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/1df99566. Prijava je možna do vključno ponedeljka, 7. 10. do 12 ure oziroma zapolnitve prostih mest. Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Več informacij najdete s klikom na:

Lep pozdrav

Polonca Kužner, ŠSS

Dostopnost