Spoštovani starši, dragi učenci,

bliža se prvi šolski dan in verjamemo, da ga vsi že nestrpno pričakujete. Tudi mi, zaposleni na šoli, se pripravljamo na vaš prihod in se veselimo, da bo pouk potekal v šolskih prostorih in ne na daljavo. Da bomo takšno obliko pouka ohranili, bomo morali vsi upoštevati priporočila NIJZ in skrbeti za svoje zdravje.

Prosimo vas, da preberete »Obvestilo staršem pred začetkom šolskega leta«, ki nam ga je posredovalo MIZŠ v skladu s priporočili NIJZ.

V torek, 1. septembra, se boste učenci od 8.15 do 8.20 zbirali (ob upoštevanju varne razdalje) po naslednjem razporedu:

– učenci 2., 3., 4. razreda se zberete na poti do vhoda v RP (fitnes),

– učenci 5. razreda se zberete pred VŠD,

– učenci 6., 7. razreda se zberete na košarkarskem igrišču,

– učenci 8., 9. razreda se zberete na rokometnem igrišču.

K vam bodo prišli razredniki in vas odpeljali v vaše učilnice.

Učenci od 2. do 5. razreda, ki boste ta dan koristili jutranje varstvo, se boste kasneje pridružili svojim sošolcem.

Učenci 1. razreda ste s starši vabljeni v šolo pred VŠD ob 11. uri. Vabilo ste prejeli po pošti.

Za učence bosta 1. septembra po urniku organizirana jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Organizirani bodo tudi vsi obroki prehrane (glede na prijave, ki ste jih oddali v pomladnem času).

Učenci od 2. do 5. razreda bodo z delom zaključili ob 12. uri, učenci od 6. do 9. razreda pa ob 12.45. Po končanem pouku bo za učence organizirano kosilo.

Učenci bodo prejeli učbenike. Prosimo vse, da ta dan prinesejo v šolo torbo, vrečko…., da bodo učbenike lahko odnesli domov.

Šolski prevozi bodo potekali po priloženem voznem redu.  (Obvestilo o prevozih otrok v šolo)

Zaradi velikega števila otrok, ki se v šolo vozite iz Rogoze, prosimo vse učence iz Rogoze, da dosledno upoštevate naslednja navodila:

– Učenci, ki začenjate s poukom ob 7.30, se pripeljete v šolo z avtobusom, ki ima odhod iz Rogoze ob 7.10.

– Učenci 2., 3., 4. in 5. razreda, ki začenjate s poukom ob 8.20, se v šolo pripeljete z avtobusom, ki ima odhod iz Rogoze ob 7.40. Po prihodu v šolo odidite v svoje matične učilnice.

– Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda, ki začenjate s poukom ob 8.20, se v šolo pripeljete z avtobusom, ki ima odhod iz Rogoze ob 8.00.

Pri prevozu s šolskimi avtobusi morate učenci upoštevati osnovna priporočila NIJZ (razkuževanje rok, obvezna uporaba zaščitnih mask).

Učenci od 6. do 9. razreda morate v skupnih prostorih uporabljati zaščitne maske. Prosimo vas, da si jih zagotovite sami.

Staršem učencev od 1. do 5. razreda posredujemo priporočilo za uporabo mask, ki smo ga prejeli od MIZŠ v petek, 28. 8. 2020 popoldan.

Vse ostale informacije boste učenci zvedeli 1. septembra, starši pa na roditeljskih sestankih, ki bodo predvidoma v drugem tednu septembra (vabilo boste prejeli kasneje).

Priloga: Protokol za preprečevanje COVID-19

Lepo vas pozdravljam.

Alojz Velički, ravnatelj

Skupno 2.145 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost