Spoštovani starši, dragi učenci,

bliža se prvi šolski dan in verjamemo, da ga vsi že nestrpno pričakujete. Tudi mi, zaposleni na šoli, se pripravljamo na vaš prihod in se veselimo, da bo pouk potekal v šolskih prostorih.

 

V sredo, 1. septembra, se boste učenci od 8.10 do 8.20 zbirali (ob upoštevanju varne razdalje) po naslednjem razporedu:

– učenci 2. razreda se zberete na poti do vhoda v RP (pri fitnesu),

– učenci 3. in 4. razreda se zberete na najmanjšem asfaltiranem igrišču (med dvema ognjema),

– učenci 5. razreda se zberete pred VŠD,

– učenci 6. in 7. razreda se zberete na košarkarskem igrišču,

– učenci 8. in 9. razreda se zberete na nogometnem igrišču.

K vam bodo prišli razredniki in vas ob 8.20 odpeljali v vaše učilnice.

 

Za učence od 2. do 5. razreda bo organizirano jutranje varstvo in podaljšano bivanje.

 

Učenci od 2. do 5. razreda boste z delom zaključili ob 12. uri, učenci od 6. do 9. razreda pa ob 12.45.

 

Učenci od 2. do 9. razreda boste prejeli učbenike. Prosimo vse, da ta dan prinesete v šolo copate, beležko, mapo, pisalo in šolsko torbo.

Za vse učence bodo organizirani vsi obroki prehrane (glede na prijave, ki ste jih oddali v pomladnem času).

Učenci 1. razreda ste s starši ob 9. uri vabljeni  v  VŠD. Vabilo ste prejeli po pošti. Ker ste starši vabljeni v prostore šole, vas obveščamo, da lahko vstopite v šolo ob upoštevanju priporočil NIJZ (PCT).

Prvošolčki še ta dan ne potrebujejo copat in šolske torbe. Prejeli pa bodo nekaj stvari, ki jih boste starši odnesli domov.

 

Šolski prevozi bodo od 1. septembra dalje potekali po priloženem voznem redu.

Zaradi zelo majhnega števila otrok, ki so v minulem šolskem letu koristili  avtobus ob 12.20 v Rogozo, je ta linija v šolskem letu 2021/22 ukinjena.

Spremenjena so tudi postajališča v Bohovi. Učenci naj čakajo na šolski prevoz na označenih postajališčih.

 

Zaradi večjega števila otrok, ki se v šolo vozite iz Rogoze, prosimo vse učence iz Rogoze, da od 2. septembra dalje dosledno upoštevate naslednja navodila:

– Učenci, ki začenjate s poukom ob 7.30, se pripeljete v šolo z avtobusom, ki ima odhod iz Rogoze ob 7.10.

– Učenci 2., 3., 4. in 5. razreda, ki začenjate s poukom ob 8.20, se v šolo pripeljete z avtobusom, ki ima odhod iz Rogoze ob 7.40.

– Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda, ki začenjate s poukom ob 8.20, se v šolo pripeljete z avtobusom, ki ima odhod iz Rogoze ob 8.00.

 

Pri prevozu s šolskimi avtobusi morate učenci upoštevati osnovna priporočila NIJZ (razkuževanje rok, obvezna uporaba zaščitnih mask…).

 

Vsi učenci morate v skupnih prostorih uporabljati zaščitne maske. Učenci od 6. do 9. razreda pa morate zaščitne maske nositi tudi v učilnicah.  Starše prosimo, da priskrbite zaščitne maske.

 

Z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev in dijakov na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021.  V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom oziroma dijakom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010.

Več informacij o samotestiranju najdete v okrožnici MIZŠ.

 

Ostale informacije boste učenci zvedeli 1. septembra, starši pa na roditeljskih sestankih, ki bodo predvidoma v drugem tednu septembra (vabilo boste prejeli).

 

Starši in druge osebe starejše od 15 let, lahko vstopate v šolo le, če izpolnjujete pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja in upoštevate vsa ostala priporočila NIJZ (okrožnica MIZŠ). Kljub temu prosimo vse starše, da ne vstopate v šolo zaradi spremstva otroka do učilnice. Mlajše otroke bo pri vhodnih vratih sprejela odrasla oseba, ki bo otroka po potrebi spremljala do učilnice.

V primeru spremenjenih priporočil NIJZ vas bomo sproti obveščali na naši šolski spletni strani.

 

Na šoli v Hočah  potekajo intenzivna investicijska in investicijsko vzdrževalna dela, zato prosim vse starše in učence za previdnost.

Zaradi del je trenutno vhod v šolo mogoč skozi  vhod razredne stopnje (pri fitnesu). Le učenci razreda 5. razreda boste vstopali skozi vhod v VŠD.

 

Oviran je tudi prometni režim okoli šole. Zato vse starše in učence prosimo za izredno previdnost v okolici šole in vrtca.

 

Pred nami je še eno »zanimivo« leto. Prosimo vas za obilo dobre volje, strpnosti, razumevanja in pomoči.

Uspelo nam bo, saj skupaj znamo in zmoremo.

 

Lepo  vas pozdravljam.

 

Alojz Velički, ravnatelj

Skupno 1.712 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost