Ravnatelj

Ravnatelj šole je Alojz Velički.

Cilj resnične vzgoje ni le usmerjanje ljudi, da počnejo prave stvari, ampak da uživajo v njih; ne le da postanejo delavni, ampak da vzljubijo delo; ne le, da postanejo učeni, ampak da vzljubijo znanje; ne le, da postanejo čisti, ampak da vzljubijo čistost; ne le, da postanejo pravični, ampak da zahrepenijo po pravici.

John Ruskin

 Spoštovani starši, najdražji otroci, učenci!

 Ljudje radi potujemo v različne kraje, radi odkrivamo nove dežele, ljudi, običaje … Večino dni v letu pa preživimo doma, v službi, v vrtcu in šoli. Večkrat želimo dan izkoristiti kar najuspešneje in najbolje, zato smo predani svojemu delu, del dneva pa želimo preživeti še v bližini svojih najdražjih. Ob tem mnogokrat ugotovimo, da je dan prekratek, da ne moremo uresničiti vseh naših sanj. Največkrat nam časa zmanjka za nekaj, kar bi naredili za svojo dušo, za sebe, za nekaj, kar nas osrečuje.

Nekoč smo tudi odrasli bili otroci. Nismo potrebovali potovanj za odkrivanje nečesa novega, nismo gledali na uro in se jezili, kako čas beži. Bili smo preprosto otroci, v svojem svetu, kjer ustvarjalnost in iznajdljivost ne poznata mej.

Vesel sem, da lahko delovni dan preživim z otroki in učenci, da lahko opazujem, kako s svojim delom in igro kreirajo mozaik odraščanja, kako s svojo razigranostjo in ustvarjalnostjo nevede stopijo v svet, ki je nam odraslim mnogokrat predaleč. Tam nastajajo lepi spomini, hrana za dušo in izdelki z neprecenljivo vrednostjo.

Naša najpomembnejša naloga je zagotovitev strokovnega in kakovostnega dela, ki bo omogočalo vašemu otroku, učencu celosten in uravnotežen razvoj, upoštevajoč njihove interese, potrebe, individualne posebnosti ter enakovredno vključevanje staršev v vzgojni proces.

Starši, naša vrata so vedno odprta. Sodelujte z nami, saj z vašimi idejami, z ustvarjalnostjo naših vzgojiteljic, učiteljic in učiteljev ter s skupno dobro voljo spodbujamo najpomembnejše – otrokovo radovednost in pripravljenost za pridobivanje novih znanj; nikakor pa ne bomo pozabili, da je naša prva dolžnost poskrbeti za varnost vaših in naših otrok v vrtcu in v šoli.

Zavedamo se, da je osnovni pogoj za uspešen razvoj dobro počutje otroka v vrtcu, šoli in doma, zato želimo ohraniti in poglobiti dobro sodelovanje med vrtcem, šolo in domom ter okoljem, v katerem živimo. Le tako bomo skupaj zmogli dovolj strokovnosti, znali poiskati najboljše rešitve in ustvarjali najboljše pogoje za optimalen razvoj vašega otroka, učenca.

 

Zahvaljujemo se vam za zaupanje, ki ste ga izkazali z vključitvijo vaših otrok v naš vrtec in šolo. Prepričani smo, da bomo skupaj ustvarili vesele zgodbe, na katerih bo vaš otrok lahko gradil pisano knjigo življenja.                                                             

Ravnatelj   Alojz Velički, prof.

 

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

Anonimno

 

Skupno 2.491 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost