Ekošola

Pozdravljeni, eko prijatelji!

Še nekaj dni nas loči do konca šolskega leta, ki je v mnogih pogledih bilo drugačno in predvsem pestro.

Tudi letos smo izpeljali akcijo ZBIRANJA ODPADNEGA PAPIRJA, ki je na naši šoli že prava tradicija. Učenci so pridno prinašali papir in tekmovali za slastno pico. Zmagal je 4. b razred z razredničarko Matejo Prešeren Gabrijan. Skupaj s podružnično šolo Reka-Pohorje smo letos zbrali 22.174 kg odpadnega papirja.

Izpeljali smo tudi akcijo zbiranja odpadnih tonerje, kartuše in trakove. Zbrali smo jih 574. Na razredni stopnji je največ kartuš zbral 1. a z razredničarko Suzano Brumec Mrzlekar, na predmetni stopnji pa 7. c z razredničarko Jernejo Orthaber. Za nagrado se bodo posladkali z lučkami.

V soboto, 4. 4. 2020, smo zaradi posebnih okoliščin izvedli malo drugačen ekodan. Namesto skupnega čiščenja okolice smo se usmerili v svoje domove/vrtove in jih očistili/uredili. Dan je bil posvečen ravnanju z odpadki: čiščenje, ločevanje odpadkov, ustvarjanje izdelkov iz odpadnih materialov, urejanju… Učenci so aktivnosti izvedli v skladu s svojimi zmožnostmi in materiali. Vsak je našel nekaj, kar je lahko izvedel v svojem domu. Nastali so prav posebni, izvirni izdelki.

Lepo vas pozdravljamo v upanju, da boste tudi med počitnicami ravnali skrbno in odgovorno do naše okolice in planeta.

Prijetne in zdrave počitnice vam želimo,

Eko koordinatorji

 

Skupno 1.428 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost