Osnovna šola Dušana Flisa Hoče je polnopravna članica mreže ASPnet, ta pa predstavlja Mednarodni projekt UNESCO. V šolskem letu 2024/25 bomo spoštovali in uresničevali pravila UNESCO mreže in v organizacijo vnašali učne ure ter projekte.  V pravila bomo vključili vrednote in cilje UNESCA, ki so zapisani v Ustavi UNESCO in Ustanovni listini Združenih narodov.

Člani ASPnet delujejo v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti in sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, v poglobljeni skrbi za osebnostni razvoj vsakega posameznika in za ohranitev naravne in kulturne dediščine ter širše našega skupnega doma – planeta Zemlje.

Vse šolsko leto bomo poudarjali pomembnost štirih Delorsovih stebrov izobraževanja, ki omogočajo otrokom optimalen razvoj:

  1. Učiti se, da bi vedeli.
  2. Učiti se delati.
  3. Naučiti se živeti skupaj.
  4. Učiti se biti.

 

Na ravni Zavoda bomo tudi letos obeležili 3 UNESCO dneve:

  • mednarodni dan žena ( 8. 3. 2025 )
  • svetovni dan voda ( 22. 3. 2025 )
  • svetovni dan knjige (23. 4. 2025)

 

Sodelovali bomo v 2 nacionalnih projektih UNESCO ASP mreže šol,  to sta Z odra na oder in Skupaj z nami – VODA.  V projektih bomo sodelovali tudi z drugimi šolami po Sloveniji in tako uresničevali načrt dela. Lotili se bomo tudi šolskih projektov kot so: Učenec poučuje, Obudimo pisanje pisem in Gradovi kralja Matjaža.

 

Koordinatorka projekta: Lea Svatina Janžič

Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost