Na deževno nedeljsko jutro 16. marca, smo se naslednji učenci: Iza Krajnc, Eva Štrancar, Dina Repnik iz 7.b; Anej Gumzej iz 8.b in Pia Kovač ter Zala Fekonja iz 8.a,
skupaj s tremi učiteljicami odpravili na sejem Altermed v Celju. Tema letošnjega sejma je bila: Tradicionalna in zdrava prehrana v interakciji s podeželjem.
Po prihodu na sejem, smo morali najprej pripraviti našo stojnico z razstavnim prostorom. Na stojnici smo pripravili degustacijo dobrot naših lokalnih proizvajalcev.
Od okusnih jogurtov, sirov in namazov kmetije Hecl, sočnih jabolk kmetije Vrecl do piškotov in bučnih semen, prelitih s čokolado kmetije Žitnik. Manjkal pa ni niti med proizvajalca Cesar.
Sejem se je odprl ob deveti uri zjutraj. Obiskovalce sejma smo privabljali na našo stojnico, degustirali izdelke in jim pojasnjevali, da so ponujeni izdelki od lokalnih proizvajalcev.
Zelo je bilo zabavno, a ko se zabavaš, se lahko zgodijo tudi nesreče.
Na sejmu smo učenci imeli namen pripraviti tudi pohorsko omleto. Vse je bilo super do trenutka, ko smo se hoteli odpraviti do odra demo kuhinje, da bi dokončali omleto, a je učiteljica pozabila doma zamrznjeno sadje.
Prva rešitev je bila, da se odpravimo do bližnje trgovine in to smo tudi naredili. Ko smo končno dobili sadje, smo pričeli s kuhanjem. Kljub zapletom je bila omleta odlična, pohvalili so jo številni obiskovalci.
Pozornosti mimoidočih pa nismo pritegnili samo z zelo okusno omleto, ampak tudi odličnim igranjem Eve na ksilofon.
Naš trud so pohvalili tudi organizatorji Altermeda in ocenjevalci.
Ob treh popoldan smo pričeli s pospravljanjem naše stojnice. Ko smo jo pospravili, smo odšli na avtobus in se odpeljali domov.
Čez par dni smo ugotovili, da smo osvojili zlato priznanje. Zelo smo bili veseli in se zahvaljujemo za povabilo učiteljicam: Jerneji Krajnc, Mateji Grabrijan Prešeren in Maji Štampfer.
Iza Krajnc, 7. B