Evropski šolski športni dan je mednarodna akcija, ki temelji na uspešnem nacionalnem projektu na Madžarskem, predstavlja evropsko mrežo šolskih športnih dni, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti.

V četrtek  24. september 2020, smo na OŠ Dušana Flisa Hoče, v sklopu Evropskega tedna športa, organizirali »Evropski šolski športni dan«.  Sodelovali so učenci  6. – 9. razreda (293 učencev) ter 35 učiteljev.

Učenci so se podali na pohode po okolici ter imeli možnost sodelovanja pri različnih gibalnih dejavnostih. Preizkušali so se na zunanjih igriščih pri košarki, nogometu ter  med dvema ognjema, v telovadnici  pa v hokeju, odbojki in med dvema ognjema.  Pri izvedbi so pomagali vsi učitelji, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Skupaj smo preživeli prijeten in zabaven dan in tudi vreme nam je bilo naklonjeno.

Organizatorja evropskega šolskega športnega dne sta bila uč. športa Voichita Loredana Cristea ter uč. športa Boštjan Koren.

  »ŠPORTNI DAN 24.9.2020

V četrtek 24.9.202 smo se 9. razredi zbrali vsak v svoji matični učilnici. Tam smo počakali nekaj minut, nato smo se dekleta odpravila v večnamensko športno dvorano na turnir odbojke, fantje pa na igrišče, kjer so odigrali nogometni turnir.

Ko smo prišle, so med sabo že igrale učenke 9.A in 9.C, zato smo se odšle ogrevati. Pretekle smo nekaj krogov in si podajale žogo. Najprej smo odigrale tekmo z 9. A in izgubile, tudi z 9. C nismo imele sreče in tako pristale na 3. mestu.

Fantje so imeli več sreče pri nogometu z 9. A saj je bil rezultat tekme izenačen. Vendar tako kod punce, jim ni uspelo premagati 9. C, saj so  odšli brez žoge v golu.

Po končanih turnirjih se je vsak razred vrnil v svojo matično učilnico na malico, po kateri smo se zbrali pred VŠD in odšli na pohod v smeri Križne kapele. Pot nas je vodila skozi Slivnico, a smo našli krajšo pot in se po njej vrnili nazaj v šolo. Tam smo pojedli kosilo nekatere učence pa je še čakalo tekmovanje iz logike.

              Marsela Supe Vide 9. B«

  Nekaj utrinkov lahko pogledate spodaj:

Lep športni pozdrav,  uč. špo. Loredana Cristea.

Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost