Ob zaključku šolskega leta

Ob zaključku šolskega leta

Spoštovane učenke, učenci, učitelji in učiteljice, spoštovani starši

Za nami je še eno leto polno izzivov, trdega dela in številnih dosežkov. Vsak izmed vas je na svoj način prispeval k temu, da je naša šola postala prostor, kjer se lahko razvijamo, učimo in rastemo.

Zahvaljujem se vam za vaš trud, predanost in vztrajnost. Vaša radovednost in želja po znanju nas vse navdihujeta. Ponosen sem na vse vaše dosežke, bodisi v učilnicah, na športnih igriščih ali v različnih obšolskih dejavnostih. Vedno nam pokažete, kaj vse je mogoče doseči z odločnostjo in trdim delom.

Velika zahvala gre tudi vam spoštovani učitelji. Vaša strast do poučevanja in skrb za učence sta neprecenljivi. S svojimi prizadevanji ustvarjate okolje, kjer se vsak posameznik počuti sprejetega in podprtega. Brez vašega truda in predanosti naša šola ne bi bila to, kar je.

Starši, hvala vam za vašo podporo in sodelovanje. Zavedamo se, da je vaše sodelovanje ključno za uspeh naših učencev. Skupaj smo močnejši in z vašo pomočjo lahko dosežemo še več.

Ob zaključku tega šolskega leta želim vsem zaželeti prijetne in zaslužene počitnice. Uživajte v prostih dneh, nabirajte nove moči in se pripravite na nove izzive, ki jih prinaša prihodnje leto.

Srečno in vse dobro!

Hoče, 24. 6. 2024                                                                            Vaš ravnatelj Alojz Velički

OB PRAZNIKU DNEVU DRŽAVNOSTI

Pred nami je 25. junij – DAN DRŽAVNOSTI, ki državljanke ter državljane Republike Slovenije spominja na prelomni čas, ko so se ustvarjali temelji slovenske države. Na ta dan leta 1991 je namreč Slovenska skupščina razglasila neodvisnost Slovenije in prevzela nadzor nad našimi mejami. Slovenska vojska in policija sta z odlično pripravljenostjo v nekaj dneh končali vojno, za tem so se začela diplomatska pogajanja, katerih rezultat je bil nova država Republika Slovenija, ki so jo do januarja 1992 priznale vse pomembne države. Slovenija je 22. maja 1992 postala tudi članica OZN in  tega dne je pred sedežem organizacije v New Yorku zaplapolala slovenska zastava.

Kot državljanom in prebivalcem Republike Slovenije Vam čestitam ob prihajajočem dnevu državnosti ter vam želim, da brezskrbne poletne dni napolnite s smehom in prijateljstvom. Lepo se imejte in vse dobro vam želim.

 Hoče, 24. 6. 2024                                                       Vaš ravnatelj Alojz Velički

AVTOPORTRETI NAŠIH UČENCEV V NARODNI GALERIJI

Na natečaju »Moj odsev, moja zgodba« je bilo med 1200 izdelki izbranih 6 avtoportretov naših učencev. Miša Sanda je dobila nagrado za uvrstitev do 10. mesta. Miha Košec in Matic Krajnc sta se uvrstila do 30. mesta, Mateja Jezernik, Mila Fekonja in Eva Križnik pa do 77. mesta.
Njihove avtoportrete si lahko do 1. septembra 2024 ogledate v Narodni galeriji v Ljubljani:
https://www.ng-slo.si/si/razstave-in-projekti/razstava/moj-odsev-moja-zgodba?id=5742

Vsem izbrancem s ponosom čestitamo in jim želimo še veliko ustvarjalnih uspehov.

Mentorica: Mojca Prijatelj

Miša se je udeležila podelitve nagrad in stoji ob svoji umetnini (slika levo spodaj).

Odpadni papir

Spoštovani učenci, starši in učitelji!

 

Ob koncu šolskega leta zaključujemo še eno uspešno akcijo zbiranja odpadnega papirja in odsluženih kartuš/tonerjev.

V  šolskem letu 2023/2024 smo na centralni šoli zbrali 14.563 kg odpadnega papirja. Denar, ki so ga učenci zbrali z zbiranjem odpadnega papirja, je bil namenjen devetošolcem za potrebe valete.

Največ odpadnega papirja so zbrali učenci 8. b razreda, pod mentorstvom razredničarke Nataše Nikolić. Zbrali so 5.720 kg papirja. Za nagrado so prejeli slastne pice.

Denar od zbranih kartuš/tonerjev je namenjen šolskemu skladu. Na šoli smo letos zbrali 345 kosov odpadnih tonerjev/kartuš. Najbolj uspešni so bili učenci 3.a razreda po mentorstvom razredničarke Vesne Zemljič. Zbrali so 209 kosov odsluženih tonerjev/kartuš. Na zadnji šolski dan se bodo posladkali z okusnimi čokoladicami.

Z veseljem vas vabimo, da se tudi naslednje šolsko leto pridružite tako uspešnim eko akcijam. 

Želimo vam lepe počitnice in ne pozabite na naravo!

Eko koordinatorji

Dostopnost