PODROČNO TEKMOVANJE V MALI ODBOJKI 2. MESTO (DEČKI)

V četrtek, 23. 5. 2024, je bil na OŠ Limbuš področni  turnir v mali odbojki. Učenci OŠ Fram, OŠ Hoče, OŠ Limbuš ter OŠ P. Voranca so se med seboj pomerili v mali odbojki. Turnir je potekal na dveh igriščih.

Vrstni red na tekmovanju za področnega prvaka:

  1. Mesto: OŠ Limbuš
  2. Mesto: OŠ Hoče
  3. Mesto: OŠ P. Voranca
  4. Mesto: OŠ Fram

Učenci OŠ Hoče so dosegli 2. mesto na področnem tekmovanju v mali odbojki.

Čestitamo lahko:

  1. Rene Kobalej 7.c
  2. Nejc Repec 7.a
  3. Marek Grobelnik 6.b
  4. Vid Podgornik 6.a
  5. Urban Kotnik 6.a
  6. Jan Črepinko 6.a
  7. Luka Franc 7.b
  8. Nenad Rikanovič 7.b
  9. Zak Kacijan 6.c
  10. Mai Ketiš 6.c
  11. Julijan Majer 6.c
  12. Erik Smerdel 6.c

 

Mentor:
Boštjan Koren

PRIHODNOST, KI JO SANJAM (nagrajenca Mik Dacinger in Lan Brezner iz 7. c)

Kaj je prihodnost? Ali obstaja usoda? Ali sami pišemo strani življenja?Je odvisno od nas, kako bo obarvana ali je vse zapisano v zvezdah?

O prihodnosti sta pri izbirnem predmetu literarni klub razmišljala učenca 7. c razreda, Mik Dacinger in Lan Brezner. S pesmijo Daleč, a blizu sta sodelovala na literarnem natečaju, ki ga je razpisal Center za mlade Domžale na temo prihodnosti. Dosegla sta odlično 3. mesto ter za svoj uspeh prejela priznanje.

Prav tako je OŠ Dušana Flisa Hoče dosegla 2. mesto v skupini osnovnošolci za rezultate v kategoriji literarnih del.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim ter dečkoma za že drugo zelo uspešno sodelovanje na literarnem natečaju.  Kot kaže, je literarna prihodnost naših učencev svetla. 😊

Danijela Pećanac, mentorica

  

DALEČ, A BLIZU

Prihodnost je daleč,

a je tudi blizu …

 

Mogoče v prihodnosti bomo v času potovali,

mogoče na telefonu več iger ne igrali.

Morda celo leteče avte imeli

in po cesti nikoli več hiteli.

 

A kar si res želim,

da na svetu bi zavladal  mir.

Da lakote ne bi poznali,

da vsi otroci bi lahko mirno spali.

 

Upava, da prihodnost še hitro ne pride,

saj zabava tako prehitro mine.

In v prihodnosti bova lahko le obujala spomine.

 

Mik Dacinger in Lan Brezner, 7. c

MALA ODBOJKA – PODROČNE PRVAKINJE

V torek 28. 5. 2024,  je na naši šoli potekal področni finalni  turnir v mali odbojki za mlajše učenke. Turnirja so se udeležile naslednje šole: OŠ Miklavž, OŠ Kamnica, OŠ F. R. Stane in OŠ Dušana Flisa.

Naše učenke so premagale vse gostujoče ekipe s prepričljivim rezultatom 2:0 in osvojile 1. mesto in s tem postale področne prvakinje. Na tej stopnji se je tekmovanje zaključilo.

Končni vrstni red je bil:

  1. OŠ Dušana Flisa
  2. OŠ Miklavž
  3. OŠ Kamnica
  4. OŠ F. R. Stane

Čestitamo naslednjim učenkam za odlično igro in 1. mesto: Neja Zupan (k), Mina Košar, Gaja Babić, Janja Kovačič, Teja Kovač, Pia Kovač, Ajda Kolar, Iza Krajnc, Urša Potrč, Mila Fekonja, Alina Merc in Eva Rinc.

 

 

Mentorica:
Loredana V. Cristea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrstniška mediacija

V začetku šolskega leta 2022/23 nam je učiteljica predstavila šolsko vrstniško mediacijo. Izmed desetih izbranih smo bili tudi mi.

Interesno dejavnost smo imeli enkrat na teden in vsako uro sta nam mentorici Saša Muršec in Mateja Štiglic predstavili »novo snov«, ki smo se jo seveda morali naučiti.  Igre  vlog so bile pomemben del našega izobraževanja in seveda nam je bil ta del najbolj všeč.  Večina prijavljenih je odnehala, saj smo morali usvojiti precej »teorije«, mi pa smo stisnili zobe in vztrajali do konca.

Spoznali smo veliko pomembnih veščin, ki jih bomo lahko uporabljali ne le pri izvajanju mediacije v šoli, temveč tudi v vsakdanjem življenju. Naučili smo se, kako pozorno poslušamo, kako zelo pomembna je v procesu mediacije telesna govorica, kako prepoznamo kompleksnejša čustva, kako izluščimo bistvo pogovora, kako pomembno je sodelovanje itd.

Ponosni smo, da smo si pridobili naziv »vrstniški mediator« in komaj čakamo, da bomo novo znanje uporabili tudi v praksi.

Tine Kolenko, 7. a

Jakob Pupaher 7. c

Kolja Štaleker Pleš 7.

Javni poziv za dodelitev nove računalniške opreme v izposojo

Spoštovani starši/skrbniki,

na spletnih straneh Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije je objavljen javni poziv za dodelitev nove računalniške opreme v izposojo, ki je na voljo za šoloobvezne otroke. Več o razpisu najdete na https://www.srips-rs.si/vsi-razpisi/razpis/miro

Priponka: Računalniki – Javni poziv

Lep pozdrav,

Alojz Velički, ravnatelj

Dostopnost