V petek, 10. 5. 2024 smo na šoli gostili pisatelja Žigo X Gombača. Prihaja iz našega glavnega mesta Ljubljane. Pravi, da mu je mesto dalo polno izkušenj in spoznanj ter navdihov, v njem je spoznal mnogo dobrih kot tudi slabih ljudi, vsaka zgodba se ga je dotaknila na svoj način. O vsem tem danes piše, iskreno in svojstveno, ter s svojimi zgodbami nagovarja vsakega bralca posebej.

Najprej je pripravil program za učence od 1. do 4. razreda. Pripovedoval jim je zgodbe iz svojih slikanic: Črno belo, Adam in tuba ter zgodbo o Živi in vitezu.

Na predmetni stopnji je predstavil svoj začetek pisanja in njegovo raznoliko delo. Povedal nam je zgodbo, kako so za kulturni dan odšli v Cankarjev dom na neko prireditev in kjer je nepričakovano dobil nagrado za najboljši spis. Profesorica mu je nazaj grede povedala, da ima dve možni poti: lahko se še naprej ukvarja s pisanjem ali pa popolnoma preneha. Tako se je začela njegova pisateljska pot, saj je namreč izbral tisto prvo pot in se poglobil v pisanje leposlovja.

Seveda je najbolj navdušil učence s pogovorom o nogometu, kajti bližal se je derbi med NK Maribor in NK Olimpija. Povod za to je bila njegova knjiga NK Svoboda.

Na koncu prireditve smo kot vsako leto podelili knjižne nagrade naj bralcem od 6. do 9. razreda. Veseli me, da si je letos pridobilo naziv naj bralec kar 23 učencev.

Prireditev sta vodili Eva in Zoja iz 8. b razreda, ki sta se avtorju na koncu zahvalili za prijetno druženje in povabili bralce k ponovnemu branju za bralno značko v prihodnjem šolskem letu.

Hoče 20. 5. 2024                                            Zapisala: Lidija Mazgan

Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1
Dostopnost